© SC Wallpaintings Srl
TERMENI CONTRACTUALI
Coloreaza-ti viata si adu aproape de sufletul tau scene religioase
pictura bisericeascã
icoane de catapeteasmã
sfinti si cuviosi
picturã barocã
icoane pe lemn
pictura bisericeasca
sfinti si cuviosi
icoane catapeteasma
Dintre toate motivele si temele de inspiratie ale picturii murale, pictura religioasa a fost cea dintai care a nascut acest stil de arta. Într-o varietate imensa, o competitie si o provocare pentru mintea si imaginatia artistilor chemati sa realizeze o astfel de lucrare grea, anevoioasa, dar si plina de dragoste - umana si divina în acelasi timp - pictura murala religioasa se distinge prin maiestrie sporita, prin dificultate net superioara celorlalte categorii de muralii si printr-un proces diferit de cucerire a publicului, iar cand acesta este dublat de o maiestrie si imaginatie uluitoare - precum vedeti la Kurt Wenner din imaginea alaturata - realizarea 3D face ca aceasta pictura religioasa sa smulga privitorilor un real tipat de uimire!
Este cert ca visul oricarui pictor muralist adevarat - care face aceasta lucrare de amorul artei, si nu neaparat pentru castigul oferit de aceasta îndeletnicire - ar fi acela de a primi o comanda precum cea lui Michelangelo, anume Capela Sixtina!
Experienta, îndemânarea si talentul primite de la Dumnezeu, împreuna cu dragostea de a aduce un "copil" nou pe lume - cum numim noi artistii tablourile în care se investeste nu doar maiestrie, ci si multa dragoste si care trece, dupa cuvântul binecunoscutului Corneliu Baba, prin travaliul nasterii - ar putea în acest caz fii etalate si, mai apoi, apreciate la alt nivel! Oricum, pâna vom primi o astfel de comanda - probabil într-o biserica Romano-catolica de prin preajma - va etalam EXCLUSIV cateva MODELE PENTRU INSPIRATIE:
icoane pe lemn de fag
pictura baroca
Cafas Bis. Cuv. Paraschiva
Pictura din Cafasul Bisericii Cuvioasa Paraschiva - Cumpana